26 Eylül 2007 Çarşamba

My name is Blunt. James Blunt...

Onu ilk kez çatıda, üzerinde sadece kot pantolonla "you are beautiful" derken tanıdık. Üstelik de kar yağarken. Beni en çok etkileyen, şarkının başında "My life is brilliant" demesi olmuştu nedense. Bu şarkıyla listelerde 1 numaraya yerleşen Blunt, 11 milyonluk bir satış rakamına da ulaştı.
1974 yılının 22 Şubat günü Tidworth Wiltshire İngiltere'de doğdu James. Asker kökenli bir aileden gelen James yine ordunun desteğiyle Bristol Üniversitesinde eğitim gördü. Okulunu bitirdikten sonra Kosova'da görev yapan NATO Barış Gücü'nde bulundu. "No Bravery" şarkısını da burada yazdı.

Ordudan ayrıldıktan sonra Pink, Christina Aguilera, Courtney Love gibi pek çok ünlü isme şarkı verdi. Asıl çıkışını da çıkardığı 3. single olan "You're Beautiful" ile yakaladı.

Yıl 2007. James Blunt yepyeni bir albümle karşımızda. Back to Bedlam (2005) den sonra "All the Lost Souls" adını verdiği albümde 10 şarkı bulunuyor. Kapak tasarımı da çok etkileyici. Yakından baktığınızda, yüzlerce fotoğrafın biraraya gelerek Blunt'ın yüzünü oluşturduğunu görebilirsiniz.

Albümden ilk klip 1973 isimli şarkıya çekildi. Bruce Springsteen'in Philedelphia'sı gibi "walk on" tekniğiyle çekilmiş klipte, Blunt eski caddelerde yürürken bir yandan şarkı söylüyor. Mesajını verip sessizce kadrajdan çıkıyor. Simona isimli arkadaşıyla hep 1973'teki kulüpte olacağı sözünü vermeyi de ihmal etmeden tabi.

İlk albümde olduğu gibi kalabalık olmayan orkestrasyonla hazırlanmış şarkılar var bu albümde de. Özgün çizgisinden hoşlananlar için, duygusal anlarda eşliğinden memnun olacağınız bir albüm.

Müzik marketlerde...

Hiç yorum yok: