30 Temmuz 2007 Pazartesi

Bay Angelo'yu takdimimdir...

Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka? Nerede Bay Angelo? Bay Angelo Büyükada'da. Fotoğrafa çok dikkatli bakarsanız kendisini ve şirin mi şirin evini de görebilirsiniz.

Ama asıl önemlisi Bay Angelo'nun nerede olduğundan çok nasıl biri olduğu. Öncelikle çok hoş sohbet bir insan kendisi. Bir an Atina'da bir parkta otururken bir bakıyorsunuz 1950'lerin İstanbul'undasınız. Bir nevi zaman makinesi sanki. Sohbeti sizi alıp öyle yerlere götürüyor ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Saat 23:30 vapuruna kılpayı yetişmeye çabalamak şart. Pek tabi buna fonda çalan Haris Alexiou'nun rebetikolarının ve bizzat kendisinin hazırladığı tarifi "çok gizli" muhteşem mezelerine eşlik eden bir şişe "mest" in de önemli etkisi mevcut. Konuklarına mide fesadı geçirtecek kadar da misafirperver bir insan Bay Angelo. Yemeklerinden yemezseniz ciddi ciddi kızıyor, azarlıyor sizi ama hakkı var. O yemekleri tabakta bırakmanın cezası savaş suçununki kadar ağır olmalı bence de.

Çok güzel bir geceydi gerçekten. Sadece Bay Angelo'ya teşekkür etmek de saygısızlık olacak elbet. Çünkü bu mutluluğun mutfağında yalnız değil kendisi. Ekip arkadaşları Hamiyet, Berivan ve Burçin de son derece sıcak bir biçimde ağırladılar bizleri. Aslında bizimkisi ağırlanmak değil ya. Uzun zamandır göremediğimiz dostları ziyaret ettik sadece. İlk kez, ama kesinlikle son değil...


Gönlünüze sağlık Bay Angelo, Hamiyet, Berivan ve Burçin. Bizi "mest" ettiniz. Allah da sizleri "mest" etsin. Ne diyelim?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Murat Bey için,

Sizler değerli ve nadide Dostları ağırlamak fırsatı bizim için mutluluk vesilesi oldu.
Takdirle bahsetttiğiniz mezeleri daha lezzetli kılan birlikte yarattığımız mutlu atmosferdi.Takdimimizdeki 'kesinlikle Son değil'vaadinizin vadesini beklerken Size,değerli Hanımefendi Eşinize ve değerli Hanımefendi çok kabiliyetli,başarılı,kısa dönem yardımcıma sonsuz mutluluklar dilerim.

Angelo

WASABI dedi ki...

Sevgili Bay Angelo,

Böyle bir yorumu nerede okusam gözüm kapalı "işte Bay Angelo" derdim. Tekrar ellerinize sağlık. Her satırı çok kiymetli görüşleriniz için teşekkürler.

Saygılarımla
Murat

Adsız dedi ki...

Kac bay Angelo kaldi prenses adalarinda , dostluga sevgiye masa basinda imza atabilen ? Kac Baron Agop kac Kirie Pandeli ? Istanbul mozaginden geriye kalan bes parmakta sayabileceginiz insanlar.Iste onlar baris guvercinleri.

WASABI dedi ki...

Sayın Sultan,

Bay Angelo, Baron Agop, Kirie Pandeli. Hepsi aslında birer bayrak yarışçısı. Vazifelerini layıkıyla yerine getirmenin haklı gururu var yüzlerinde. Evet, belki sayıları az ama bizim de uzattıkları bayrakları tutacak ellerimiz boş. Hazır bekliyoruz
Umut hep var. Bu bir yarış. Dünden, yarına...